ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γιούτα

4
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γιούτα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γιούτα

ΜΠΛΕ αναδεικνύει μαθητης σχολειου και επαγγελματίας νικητές από τα Βραβεία ASLA 2021, ζητώντας από τους σχεδιαστές να μοιραστούν μια πρόταση που λέει ένα σημαντικό μέρος της αφήγησης του έργου τους.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα: Ένα Μουσείο Χωρίς Τείχη

Εργαστήριο Σχεδιασμού

Βραβείο Αριστείας Γενικού Σχεδιασμού

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά Design Workshop, Inc.

«Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στο κατώφλι των αστικών και φυσικών εδαφών. Ένα πρώιμο σκίτσο δείχνει πώς το πολυώροφο μοντέρνο κτίριο ενσωματώνεται στην απότομη πλαγιά, κάθε επίπεδο προσφέρει την ευκαιρία οπτικής και φυσικής ενασχόλησης με το φυσικό τοπίο μέσω αφηρημένων τεκτονικών παρεμβάσεων που επεκτείνουν το εσωτερικό πρόγραμμα και χρήση».

—Mike Albert, Design Workshop

Για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα:

Με μια τοποθεσία που έχει επιλεγεί για τη διατομή γεωλογικών, οικολογικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του τοπίου, το τοπίο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα περιέχει 180 πόδια αλλαγής υψομέτρου σε μια τοποθεσία 17 στρεμμάτων στους πρόποδες των βουνών Wasatch. Η ομάδα σχεδιασμού χώρισε την κεκλιμένη τοποθεσία με τοίχους από κόκκινο ψαμμίτη από τοπικές πηγές, και οι σπόροι που συλλέχθηκαν από φυτά που ενοχλήθηκαν από την κατασκευή του κτιρίου φυτεύτηκαν όταν κατακάθισε η σκόνη. Τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του μουσείου περιλαμβάνουν μια πανεπιστημιούπολη με μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ της Γιούτα, μια πράσινη στέγη και δύο δεξαμενές 10.000 γαλονιών για άρδευση. Με την ταξινόμηση και τη βλάστηση, αποκαταστάθηκε το 90 τοις εκατό της διαταραγμένης περιοχής της τοποθεσίας. Στο μουσείο, μια σειρά από μονολιθικούς ογκόλιθους αφηγείται την ιστορία της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής σε απίστευτη ζέστη, ατελείωτη πίεση και εποχές του χρόνου, και μια «χερσαία βεράντα» λειτουργεί ως μια υπαίθρια τάξη με γυαλί που αντικατοπτρίζει το πανέμορφο περιβάλλον της. Καθρέφτης στο βουνό, το τοπίο του μουσείου είναι επίσης χτισμένο με τα ίδια γεωλογικά δομικά στοιχεία όπως η ίδια η οροσειρά Wasatch, φέρνοντας τον διαλογισμό του στον τόπο, τον χρόνο και την προοπτική πλήρη κύκλο.

Αναρτήθηκε στο ASLA, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣ, ΜΟΝΟ ONLINE, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΘΕΑ | Με ετικέτα ASLA Profesional Awards, Boulders, Design Workshop, General Design Award of Excellence, γεωλογία, Mike Albert, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα, ψαμμίτη | Αφήστε ένα σχόλιο

Schreibe einen Kommentar